Hur lägger jag till genvägar till våra verksamhetssystem?

Riktad till: Alla

Sidopanelen

För att lägga till en ny genväg via sidopanelen, så klickar man på de tre små prickarna i modulen Genvägar ti högerspalten. Ett formulär visas då inuti modulen, där du som användare kommer behöva mata in:

• Titel: En kort beskrivande text om vart genvägen leder (gärna bara något ord)
  • Adress: Vart genvägen skall leda
  • Riktad till: Vilka som skall se genvägen (om den är personlig, skall kunna ses av alla eller en specifik avdelning)

När du sedan väljer att spara den nya genvägen så kommer alla ur målgruppen att kunna se länken direkt utan att behöva ladda om sidan.

Riktad till: Administratörer/redaktörer.

Content-tool

För att kunna nyttja Content-tool så krävs det att man antingen har administratörsrättigheter eller är en redaktör för intranätet.

För att lägga till en ny genväg med hjälp av Content-tool:

• Gå in i Content-tool och sedan in under Genvägar
  • Där kommer en lista på befintliga genvägar att presenteras (förutom de som är personliga)
  • För att lägga till en ny genväg så kan du gå tillväga på två olika vis
    • Klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet och sedan "Lägg till ny genväg"
    • Länken längst ned i listan bör det finnas en länk med texten "Lägg till ny genväg"
  • Därefter så bör du hamna på en ny sida där ett formulär presenteras
    • Titel: Den text som kommer att visas för i sidopanelen
    • Adress: Vart någonstans genvägen skall leda
    • Riktad till: Vilka som skall kunna se länken
  • När du sedan klickar på spara så kommer detta att skickas ut till samtliga användare som skall kunna se genvägen, utan att ladda om sidan.

Varför inte börja skapa dina egna genvägar på ditt intranät redan idag?