Hur skapar jag och redigerar en wiki?

Riktad till: Alla

Som en vanlig användare har du möjlighet till att skapa wikis på två olika platser i intranätet. Medan som administratör och redaktör så har du också möjligheten till att lägga till en wiki i Content-tool.

Som vanlig användare

För att lägga till en wiki så kan du gå in i Wikilistan, vilket då borde visa alla tillgängliga Wikis som finns på ditt intranät. För att skapa en ny wiki så kan du antingen klicka på de tre punkterna som finns upp till höger och välja "Skapa ny wiki" eller klicka på urlen "Skapa ny wikis" under sidtiteln (där det står Wikis).

Du kan också lägga till en wiki genom att klicka på plustecknet uppe i högra hörnet för att sedan välja "Wikiartikel". Att tänka på här är att du måste se till att "Skapa ny wiki" är markerad innan du klickar på nästa.

När Wikin väl är skapad är det dags att lägga till artiklar och sektioner i den och fylla med innehåll. Wikin är uppbyggd så att du skapar en artikel för ett ämne. I artikeln skapar du sen Sektioner med information.

Ta som exempel en Wiki som heter Omvärldsbevakning. Där skapar du en artikel med namnet Konkurrenter. I artikeln Konkurrenter skapar du sedan sektioner för varje konkurrent t.ex Företag A, Företag B och Företag C. Sedan skapar du en ny artikel för Trender. I den artikeln skapar du sektioner av typen Trender inom Miljö, Trender inom Hälsa, Trender inom ämne XX.

Du bygger upp en trädstruktur helt enkelt.

Content-tool

För att skapa en wiki genom Content-tool så behöver du klicka på Wikis i den vänstra menyn, detta borde presentera en lista på alla tillgängliga Wikis på intranätet. För att skapa en ny wiki så klickar du på de tre punkterna upp i högra hörnet och välj sedan "Skapa ny wiki".

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

• Avatar
    Karin Morsing

På samma sätt som med bloggarna räcker det inte med den här knapphändiga beskrivningen om hur man skapar en wiki. Den större frågan är hur man lägger till artiklar i wikin.

• Avatar
    Anna-Karin Jungander

Hej Karin!
    Sent om sider har vi uppdaterat texten kring Wikis. Läs gärna igenom och se om du upplever det tydligare.
    Mvh
    Anna-Karin