Hur skapar jag och lägger till textpuffar?

Riktad till: Administratörer/redaktörer.

Textpuffar är en smart funktion för att göra genvägar till ofta besökta sidor på intranätet, eller om du har innehåll som du vill lyfta lite extra.

För att skapa en ny textpuff så behöver du:

• Gå in i Content-tool och välj Textpuffar
  • Har ni ingen textpuff på intranätet så är denna lista tom.
  • Klicka på Skapa ny textpuff
    • Välj först utseende.
    • Klicka sedan på innehåll. Här skriver du de text du vill ha på din textpuff, samt väljer ikon om du valt den mallen. Du kan anpassa färgerna efter er grafiska profil genom att skriva in er färgkod i hexadecimal.
    • Klicka på inställningar. I rutan för Mållänk klistrar du in den URL som du vill att textpuffen ska länka till.
    • Du kan tidsbestämma när textpuffen ska publiceras och avpubliceras.
    • Du kan även styra vem som ska se den textpuff som du skapat.
  • Sedan behöver du bara klicka på "Publicera" för att den ska synas på startsidan.

Vill du ändra färg på textpuffen efter att du publicerat den, är det bara att leta rätt på textpuffen i adminpanelen och sedan redigera.